Alltid fri frakt
0

Bygg in högtalare i väggen

Snyggt inbyggda högtalare

Att bygga in kablar, högtalare och andra tekniska produkter är en trend som har hållit i sig länge. Vid renovering av hem och kontor vill man skala bort så mycket som möjligt – för varför ska man egentligen se alla kopplingar och rörigt kablage? Så länge allt finns tillgängligt på behörigt avstånd för elektriker och hemmafixare går det fint att dölja teknik i hemmet. Tillhör du skaran som vill bygga in högtalare i vägg eller helt enkelt vill bygga in högtalare i taket? Då finns det några viktiga saker att tänka på.

Smarta tips för att bygga in högtalare i vägg

Först och främst – dagens inbyggnadshögtalare håller i stort sett lika hög kvalitet som vanliga högtalare. Precis som med klassiska högtalare är det också viktigt att noga tänka igenom placeringen av högtalarna innan montering. Använd dig gärna av tillverkarens bygga högtalare-guide, men glöm heller inte att använda ditt viktigaste redskap i sammanhanget – dina egna öron. Bara du kan avgöra var ljudet kommer bäst till sin rätt. Läs noga på hur man hittar den optimala placeringen för vägg- tak- och golvhögtalare i förväg. Att bygga in högtalare ger ett mer permanent resultat än vid montering av vanliga högtalare. Därför är planering a och o. Det finns inbyggnadshögtalare, eller in-wall-högtalare som de också kallas, för alla tänkbara vägg- och takformationer. Ta hjälp av en specialist och rådfråga en byggkunnig person om eventuella eldragningar, bärande väggar och taksparrar innan du börjar såga plats för dina nya högtalare. Då minskar risken för eventuella problem. Skapa sedan en egen bygga högtalare-ritning som du kan följa genom hela projektet, så att inga missar kan ske. Då kan du vara säker på att det här med att bygga in högtalare blir ett kul projekt.

Läcker skivspelare som glänser i ljuset

Inredningstips! Här är ljudsystemen som gör succé

Inredningsintresserad musikälskare? Se hit! Vi har listat några riktigt fiffiga och snygga produkter som smälter perfekt in i inredningen, men som samtidigt inte kompromissar med ljudkvalitetén.

LÄS MER »
En trendig skivspelare och högtalare passar utmärkt som inredning

Snygg och prisvärd ljudutrustning – här är allt du behöver veta!

Inredningsintresserad musikälskare? Se hit! Vi har listat några riktigt fiffiga och snygga produkter som smälter perfekt in i inredningen, men som samtidigt inte kompromissar med ljudkvalitetén.

LÄS MER »
Snygg högtalare som matchar inredningen i grått

Stor musikguide! Här är produkterna du inte får missa 2023

Är du en musikälskare? Eller längtar du efter att uppleva favoritfilmen med bioljud hemma? Här kommer en stor guide där vi vägleder dig genom de senaste produkterna med högkvalitativt Hi-Fi ljud.

LÄS MER »
Snygga vägghögtalare med hög prestanda

Diskret ljudanläggning med bra ljud? Investera i en vägghögtalare

Uppnå ljud av hög kvalitet med ett par stilrena vägghögtalare! Läs våra tips om 5 otroliga vägghögtalare som kombinerar både prestanda och design.

LÄS MER »
Se fler »