Alltid fri frakt
0

Installera & montera högtalare

Många tror att prislappen alltid avgör kvaliteten på högtalare, men faktum är att även de mest pristunga modellerna kan låta illa vid felaktig installation. Det är framförallt din förmåga att lyssna som avgör hur högtalarna ska placeras och ställas in. Självklart finns det en uppsjö tips och tricks att ta till för att hitta den eftertraktade balansen när du ska installera högtalare. Oftast handlar det mer om placering än krångliga inställningar i själva produkten.

Att installera högtalare i olika rum

Olika rum kräver olika typer av högtalare. Framförallt skiljer sig placeringen av högtalarna för att nå det optimala ljudet. En tumregel för den ovane högtalarköparen är att låta storleken på högtalarna följa storleken på rummet – ju större rum, desto större högtalare och vice versa. Om ljudet låter skramligt kan du behöva fånga upp ljudvågarna med mjuka ytor, som textilier eller möbler. Experimentera med rummets verkan på ljudet genom att installera högtalarna olika långt ifrån varandra. Vad gäller vinkling och höjd på högtalarna kan du utgå ifrån vad tillverkaren rekommenderar. Testa dig sedan fram.

Att montera högtalare på vägg

Om du ska montera högtalare på vägg blir projektet att hitta rätt ljudbalans en aning knepigare. Eftersom du inte vill ha skruvhål i alla rummets väggar är det svårare att testa sig fram på egen hand. Du kan med fördel bjuda in ett gäng som håller högtalarna på plats. Då kan du lyssna efter rätt position. Vid själva monteringen finns smarta väggfästen som du skruvar upp.

Läcker skivspelare som glänser i ljuset

Inredningstips! Här är ljudsystemen som gör succé

Inredningsintresserad musikälskare? Se hit! Vi har listat några riktigt fiffiga och snygga produkter som smälter perfekt in i inredningen, men som samtidigt inte kompromissar med ljudkvalitetén.

LÄS MER »
En trendig skivspelare och högtalare passar utmärkt som inredning

Snygg och prisvärd ljudutrustning – här är allt du behöver veta!

Inredningsintresserad musikälskare? Se hit! Vi har listat några riktigt fiffiga och snygga produkter som smälter perfekt in i inredningen, men som samtidigt inte kompromissar med ljudkvalitetén.

LÄS MER »
Snygg högtalare som matchar inredningen i grått

Stor musikguide! Här är produkterna du inte får missa 2023

Är du en musikälskare? Eller längtar du efter att uppleva favoritfilmen med bioljud hemma? Här kommer en stor guide där vi vägleder dig genom de senaste produkterna med högkvalitativt Hi-Fi ljud.

LÄS MER »
Snygga vägghögtalare med hög prestanda

Diskret ljudanläggning med bra ljud? Investera i en vägghögtalare

Uppnå ljud av hög kvalitet med ett par stilrena vägghögtalare! Läs våra tips om 5 otroliga vägghögtalare som kombinerar både prestanda och design.

LÄS MER »
Se fler »