Alltid fri frakt
0

Ljudförbättring

Ljud, hifi och ljudförbättring – vi benar ut begreppen

Hifi-ljud, är inte det redan optimalt? För nybörjaren kan det vara svårt att hitta rätt bland alla begrepp. Innan du kan förbättra ditt ljud behöver du ha koll på grundstenarna.

• Ljud
Ljud består av mekaniska vågor vars vibrationer stimulerar hörselorgan, som våra öron. Allt vi hör är alltså ljud.

• Hifi-ljud
Hifi står för High Fidelity, eller Hög Naturlighet på svenska. Med ljud och hifi i kombination menas alltså att man återger ljud så verklighetstroget som möjligt.

• Ljudförbättring
För att kunna återge ljud på ett verkligt sätt behöver man reducera brus, knaster och vibrationer. Det görs med olika typer av produkter, men finns också inbyggt i olika produkter.

Är du ny på hifi-området, men kan inte vänta tills du får till det perfekta ljudet på hemmaplan? Vi hjälper dig gärna med alla dina frågor kring produkter, ljudbild och akustik.

Optimera med ljudförbättring

För den inbitne hifi-fantasten finns mycket att göra för att få till det perfekta ljudet. Förutom att välja rätt högtalare och hifi-kablar av hög kvalitet och experimentera fram den optimala placeringen av högtalare kan man ägna timmar åt så kallad ljudförbättring. Med ljudförbättring menas sådana produkter som förfinar och skapar ditt bästa hifi ljud genom att reducera vibrationer, statisk elektricitet och magnetism. Det handlar om att hitta en kombination av produkter relaterade till ljudförbättring som passar för just din anläggning. Bland produkterna finns alltifrån fötter och isolators till nätfilter och nätrenare. De fyller funktioner som att skapa utrymme mellan högtalare och underlag och minska knastrigt ljud. Hitta din väg till ljudförbättring för att ta musiklyssnandet och filmtittandet till nästa nivå.

Sporthörlurar för alla träningspass

Bäst i test 2022! 5 trådlösa sporthörlurar som håller måttet

Letar du efter examenspresenter till studenten 2022? Se alla våra bästa tips här!

LÄS MER »
Studentpresenter 2022 - tips på examenspresenter

Studenten 2022 – examenspresenter till den som älskar musik

Letar du efter examenspresenter till studenten 2022? Se alla våra bästa tips här!

LÄS MER »

Installera högtalare

Många tror att prislappen alltid avgör kvaliteten på högtalare, men faktum är att även de mest pristunga modellerna…

LÄS MER »

Välj rätt soundbar

Soundbar, vad är det? Oavsett om du spelar tv-spel, tittar på film eller slukar nyhetssändningar på din tv…

LÄS MER »
Se fler »