Alltid fri frakt
0

Så optimerar du för akustik

Vad är akustik?

Akustik är läran om ljud. Genom att bygga upp en optimal akustik kan ljudbilden i rummet blomma ut och användningen av högtalare bli optimal. Att lära sig mer om akustik skapar bra förutsättningar för att optimera ljudbilden i ett rum. Hårda material har till exempel en tendens att studsa bullriga ljud och skapa en hårdare ljudbild. Därför kan det vara smart att bygga upp delar av rummet med mjukare material, som gardiner, mattor eller andra textilier. Alla utrymmen har sina unika utmaningar vad gäller akustik. Det finns renodlade produkter som kan användas för att bygga upp en fungerande akustikmiljö även i de svåraste rummen.

Produkter för en rikare akustikmiljö

Det finns flera produkter som syftar till att förbättra akustiken i ett rum. Akustikplattor för tak och så kallad akustikmatta är vanliga inslag i både hem och kontorsmiljöer. Båda ökar möjligheterna till att hitta den optimala ljudbilden i olika rum. De är också lättbegripliga, enkla att montera och ger omedelbara resultat. Oavsett om du ska installera ljud i ett rum med väldigt högt i rak, med väldigt lågt i tak, i ett avlångt rum eller i ett sparsamt möblerat rum kan du utnyttja funktionerna i de smarta produkterna för bra akustik.

Akustikplattor
Så kallade akustikplattor, fungerar ljudabsorberande och kan appliceras på både väggar och tak. Det är ett vanligt inslag i kontorsmiljöer, men kan även vara ett trevligt inslag i hem med stora, rymliga rum. Men vad är akustikrutor? Det är ljuddämpande rutor som bland annat används i bilar.

Akustiktak
Akustiktak kommer i många olika varianter och de flesta kan hitta en design som passar i det stora utbudet som finns idag. Många fungerar både ljudabsorberande och ljudisolerande.

Akustikmatta
En akustikmatta skapar både ljusisolering och ljuddämpning. Mattorna finns i många olika utföranden.

Läcker skivspelare som glänser i ljuset

Inredningstips! Här är ljudsystemen som gör succé

Inredningsintresserad musikälskare? Se hit! Vi har listat några riktigt fiffiga och snygga produkter som smälter perfekt in i inredningen, men som samtidigt inte kompromissar med ljudkvalitetén.

LÄS MER »
En trendig skivspelare och högtalare passar utmärkt som inredning

Snygg och prisvärd ljudutrustning – här är allt du behöver veta!

Inredningsintresserad musikälskare? Se hit! Vi har listat några riktigt fiffiga och snygga produkter som smälter perfekt in i inredningen, men som samtidigt inte kompromissar med ljudkvalitetén.

LÄS MER »
Snygg högtalare som matchar inredningen i grått

Stor musikguide! Här är produkterna du inte får missa 2023

Är du en musikälskare? Eller längtar du efter att uppleva favoritfilmen med bioljud hemma? Här kommer en stor guide där vi vägleder dig genom de senaste produkterna med högkvalitativt Hi-Fi ljud.

LÄS MER »
Snygga vägghögtalare med hög prestanda

Diskret ljudanläggning med bra ljud? Investera i en vägghögtalare

Uppnå ljud av hög kvalitet med ett par stilrena vägghögtalare! Läs våra tips om 5 otroliga vägghögtalare som kombinerar både prestanda och design.

LÄS MER »
Se fler »