Alltid fri frakt
0

Optimera för akustik

Vad är akustik?

Akustik är läran om ljud. Genom att bygga upp en optimal akustik kan ljudbilden i rummet blomma ut och användningen av högtalare bli optimal. Att lära sig mer om akustik skapar bra förutsättningar för att optimera ljudbilden i ett rum. Hårda material har till exempel en tendens att studsa bullriga ljud och skapa en hårdare ljudbild. Därför kan det vara smart att bygga upp delar av rummet med mjukare material, som gardiner, mattor eller andra textilier. Alla utrymmen har sina unika utmaningar vad gäller akustik. Det finns renodlade produkter som kan användas för att bygga upp en fungerande akustikmiljö även i de svåraste rummen.

Produkter för en rikare akustikmiljö

Det finns flera produkter som syftar till att förbättra akustiken i ett rum. Akustikplattor för tak och så kallad akustikmatta är vanliga inslag i både hem och kontorsmiljöer. Båda ökar möjligheterna till att hitta den optimala ljudbilden i olika rum. De är också lättbegripliga, enkla att montera och ger omedelbara resultat. Oavsett om du ska installera ljud i ett rum med väldigt högt i rak, med väldigt lågt i tak, i ett avlångt rum eller i ett sparsamt möblerat rum kan du utnyttja funktionerna i de smarta produkterna för bra akustik.

• Akustikplattor
Så kallade akustikplattor, fungerar ljudabsorberande och kan appliceras på både väggar och tak. Det är ett vanligt inslag i kontorsmiljöer, men kan även vara ett trevligt inslag i hem med stora, rymliga rum. Men vad är akustikrutor? Det är ljuddämpande rutor som bland annat används i bilar.

• Akustiktak
Akustiktak kommer i många olika varianter och de flesta kan hitta en design som passar i det stora utbudet som finns idag. Många fungerar både ljudabsorberande och ljudisolerande.

• Akustikmatta
En akustikmatta skapar både ljusisolering och ljuddämpning. Mattorna finns i många olika utföranden.

Sporthörlurar för alla träningspass

Bäst i test 2022! 5 trådlösa sporthörlurar som håller måttet

Letar du efter examenspresenter till studenten 2022? Se alla våra bästa tips här!

LÄS MER »
Studentpresenter 2022 - tips på examenspresenter

Studenten 2022 – examenspresenter till den som älskar musik

Letar du efter examenspresenter till studenten 2022? Se alla våra bästa tips här!

LÄS MER »

Installera högtalare

Många tror att prislappen alltid avgör kvaliteten på högtalare, men faktum är att även de mest pristunga modellerna…

LÄS MER »

Välj rätt soundbar

Soundbar, vad är det? Oavsett om du spelar tv-spel, tittar på film eller slukar nyhetssändningar på din tv…

LÄS MER »
Se fler »