Alltid fri frakt
0

LP spelare / Vinylspelare Retro

Högkvalitativt ljud i dagens vinylspelare

Många nostalgiker vill ha den där autentiska ljudupplevelsen som påminner om gamla goda tider. Det lätta sprakandet när pickupnålen nuddar skivan och det lätt brusande bakgrundsljudet som fyller rummet när musiken drar igång är som balsam för själen. Ljudet är lätt ordnat, även med dagens moderna LP spelare. Test visar att det finns många varianter som både fyller sin grundfunktion och levererar ett klassiskt ljud. För att optimera ljudet krävs en kompatibel RIAA/pickupförstärkare. Den ser till att leverera ljudet rätt.

Att laga skivspelare

Har du kvar din goding från förr och vill liva upp din skivspelare? Nål finns att köpa på många ställen och det är enkelt att byta. Ibland kan det vara så att ett försämrat ljud inte kräver att laga skivspelare. Det kan till exempel räcka att införskaffa en skivborste som håller dammet borta från pickupnålen, eller en skivmatta som minskar förekomsten av damm, statisk elektricitet och resonans. Vissa anser dock att det hör till att att fixa och smådona med sin vinylspelare. Retro är en livsstil som kräver vissa engagemang – i stort och smått. Om du är i färd med att laga skivspelare och har köpt en skivspelare nål kan du titta på hur den gamla nålen är fäst och utgå från det. Det vanligaste är att anordningen bygger på någon form av rörlig magnet.

Läcker skivspelare som glänser i ljuset

Inredningstips! Här är ljudsystemen som gör succé

Inredningsintresserad musikälskare? Se hit! Vi har listat några riktigt fiffiga och snygga produkter som smälter perfekt in i inredningen, men som samtidigt inte kompromissar med ljudkvalitetén.

LÄS MER »
En trendig skivspelare och högtalare passar utmärkt som inredning

Snygg och prisvärd ljudutrustning – här är allt du behöver veta!

Inredningsintresserad musikälskare? Se hit! Vi har listat några riktigt fiffiga och snygga produkter som smälter perfekt in i inredningen, men som samtidigt inte kompromissar med ljudkvalitetén.

LÄS MER »
Snygg högtalare som matchar inredningen i grått

Stor musikguide! Här är produkterna du inte får missa 2023

Är du en musikälskare? Eller längtar du efter att uppleva favoritfilmen med bioljud hemma? Här kommer en stor guide där vi vägleder dig genom de senaste produkterna med högkvalitativt Hi-Fi ljud.

LÄS MER »
Snygga vägghögtalare med hög prestanda

Diskret ljudanläggning med bra ljud? Investera i en vägghögtalare

Uppnå ljud av hög kvalitet med ett par stilrena vägghögtalare! Läs våra tips om 5 otroliga vägghögtalare som kombinerar både prestanda och design.

LÄS MER »
Se fler »