Alltid fri frakt
0

Välj rätt soundbar

Soundbar, vad är det?

Oavsett om du spelar tv-spel, tittar på film eller slukar nyhetssändningar på din tv är bra ljud a och o för en trevlig upplevelse. För att göra ljudet rättvisa krävs en hemmabioanläggning ¬eller en soundbar. En soundbar är en lång högtalare som placeras framför din tv. Om du vill ha en enkel ljudlösning som inte kräver några krångliga inställningar är soundbar bra. Grundtanken är att den ska förbättra kvaliteten på tv-ljudet.

Vilken soundbar ska man välja?

Det finns många olika modeller ute på marknaden. Det kan vara svårt att gallra för dig som ska köpa din första soundbar. Vad är det som är viktigt att tänka på? Vilken soundbar ska man köpa? Frågorna är många. Vissa kräver lite längre installation och det kan vara svårt att veta hur. Koppla soundbar till tv klarar dock även novisen. Hela syftet med en soundbar är att göra riktigt bra ljud tillgängligt även för den som inte är speciellt intresserad av att experimentera med placering och inställningar. För att avgöra vilken soundbar som är bäst finns det några saker att tänka på.

• Budget
Du kan hitta en soundbar för allt ifrån två tusen kronor upp till det tiodubbla. För att minska urvalet något kan det vara bra att sätta en budget för inköpet.

• Separat eller inbyggd subwoofer
En soundbar kan ha separat eller inbyggd soundwoofer. Bäst ljud får du i regel med en separat, eftersom du då kan placera den ute i rummet.

• Surroundljud eller inte
Beroende på vilken typ av tv-användare du är kan surroundeffekt vara en eftertraktad funktion. En soundbar kan ha vanligt surroundljud eller leverera mer avancerade ljudbilder.

• Trådlös eller inte
Om du planerar att dölja din soundbar är det smart att välja en trådlös variant. Överlag är det smidigt att slippa extra kablar kring tv:n.

Sporthörlurar för alla träningspass

Bäst i test 2022! 5 trådlösa sporthörlurar som håller måttet

Letar du efter examenspresenter till studenten 2022? Se alla våra bästa tips här!

LÄS MER »
Studentpresenter 2022 - tips på examenspresenter

Studenten 2022 – examenspresenter till den som älskar musik

Letar du efter examenspresenter till studenten 2022? Se alla våra bästa tips här!

LÄS MER »

Installera högtalare

Många tror att prislappen alltid avgör kvaliteten på högtalare, men faktum är att även de mest pristunga modellerna…

LÄS MER »

Gamingljud

Gamingljud som gör skillnad – ljud och spel Spelutvecklarna har kommit långt vad gäller både grafik och ljud…

LÄS MER »
Se fler »