Alltid fri frakt
0

Så väljer du rätt soundbar

Soundbar, vad är det?

Oavsett om du spelar tv-spel, tittar på film eller slukar nyhetssändningar på din tv är bra ljud a och o för en trevlig upplevelse. För att göra ljudet rättvisa krävs en hemmabioanläggning ¬eller en soundbar. En soundbar är en lång högtalare som placeras framför din tv. Om du vill ha en enkel ljudlösning som inte kräver några krångliga inställningar är soundbar bra. Grundtanken är att den ska förbättra kvaliteten på tv-ljudet.

Vilken soundbar ska man välja?

Det finns många olika modeller ute på marknaden. Det kan vara svårt att gallra för dig som ska köpa din första soundbar. Vad är det som är viktigt att tänka på? Vilken soundbar ska man köpa? Frågorna är många. Vissa kräver lite längre installation och det kan vara svårt att veta hur. Koppla soundbar till tv klarar dock även novisen. Hela syftet med en soundbar är att göra riktigt bra ljud tillgängligt även för den som inte är speciellt intresserad av att experimentera med placering och inställningar. För att avgöra vilken soundbar som är bäst finns det några saker att tänka på.

Budget
Du kan hitta en soundbar för allt ifrån två tusen kronor upp till det tiodubbla. För att minska urvalet något kan det vara bra att sätta en budget för inköpet.

Separat eller inbyggd subwoofer
En soundbar kan ha separat eller inbyggd soundwoofer. Bäst ljud får du i regel med en separat, eftersom du då kan placera den ute i rummet.

Surroundljud
Beroende på vilken typ av tv-användare du är kan surroundeffekt vara en eftertraktad funktion. En soundbar kan ha vanligt surroundljud eller leverera mer avancerade ljudbilder.

Trådlös – Bluetooth
Om du planerar att dölja din soundbar är det smart att välja en trådlös variant. Överlag är det smidigt att slippa extra kablar kring tv:n.

Läcker skivspelare som glänser i ljuset

Inredningstips! Här är ljudsystemen som gör succé

Inredningsintresserad musikälskare? Se hit! Vi har listat några riktigt fiffiga och snygga produkter som smälter perfekt in i inredningen, men som samtidigt inte kompromissar med ljudkvalitetén.

LÄS MER »
En trendig skivspelare och högtalare passar utmärkt som inredning

Snygg och prisvärd ljudutrustning – här är allt du behöver veta!

Inredningsintresserad musikälskare? Se hit! Vi har listat några riktigt fiffiga och snygga produkter som smälter perfekt in i inredningen, men som samtidigt inte kompromissar med ljudkvalitetén.

LÄS MER »
Snygg högtalare som matchar inredningen i grått

Stor musikguide! Här är produkterna du inte får missa 2023

Är du en musikälskare? Eller längtar du efter att uppleva favoritfilmen med bioljud hemma? Här kommer en stor guide där vi vägleder dig genom de senaste produkterna med högkvalitativt Hi-Fi ljud.

LÄS MER »
Snygga vägghögtalare med hög prestanda

Diskret ljudanläggning med bra ljud? Investera i en vägghögtalare

Uppnå ljud av hög kvalitet med ett par stilrena vägghögtalare! Läs våra tips om 5 otroliga vägghögtalare som kombinerar både prestanda och design.

LÄS MER »
Se fler »